top of page
DSC05971.jpg

FOTÓGALÉRIA

GOLGOTA​ GOSPEL KÓRUS

Jókedv, öröm, sokszínűség. Talán így lehetne jellemezni Magyarország egyik legnagyobb kórusát, a Golgota Gospel KórustA 2002 novemberében alakult kórusunk jelenleg 100 tagot számlál. Koncertjeinken a hivatásos zenészekből álló zenekarunk, a Golgota Gospel Band kísér bennünket, akiknek energikus zenei játéka szilárd alapot ad a gospel, jazz, country, blues és olykor klasszikus stílusú dalainkhoz.

 

Az elmúlt másfél évtized alatt több mint 100 ezer ember előtt koncerteztünk itthon és a környező országokban. Énekeltünk Esztergomban, Székesfehérváron, Baján, Jászberényben, Békéscsabán, kisebb városokban és falvakban, de Erdélyben, Horvátországban, Olaszországban, Lengyelországban, Szerbiában és Szlovákiában is felléptünk már önálló koncerteken vagy fesztiválokon. Tavaszi, őszi és karácsonyi koncertjeink immár hagyománnyá váltak.

 

2005-ben készült el első albumunk „Golgota Gospel Kórus”, 2007-ben pedig már a második CD-nk „Joyful” (Örömmel) címmel. Ahogy népszerűségünk nőtt, nem csak visszahallgatni, de újranézni is lehetett koncertjeink magával ragadó hangulatát és szívhez szóló dalait, így a 2008-as karácsonyi koncertünkről már DVD is készült. 2011. év végén, az elmúlt évek legjobb dalait tartalmazó DVD-nk „Go tell it!” (Menj, hirdesd!) címmel jelent meg.

 

Művészeti vezetőnk és karmesterünk a dél-afrikai születésű, ír állampolgárságú zongoraművész, Mark Zeeman (www.markzeeman.com), aki 15 évvel ezelőtt misszionáriusként érkezett Magyarországra a budapesti Golgota Gyülekezetbe. A kórus a gyülekezet akkori lelkipásztorának, Greg Opean látásának alapján született.

 

Kórusunk a budapesti belvárosi Golgota Keresztény Gyülekezet (golgotabudapest.hu) egyik szolgálata, mely dalaiban is a Biblia igazságát hirdeti. Legfőbb célunk, hogy az evangelizáló koncertek, turnék alkalmával megszólítsuk az embereket, hogy minél többen személyesen ismerhessék meg Istent. Ezért a célért hoztuk létre a Golgota Művészeti Alapítványt is, amely a kórus tevékenységét támogatja.

 

bottom of page