top of page
_MG_0689.jpg

 MARK ZEEMAN

Mark első zongoraleckéjét édesapjától kapta az otthonukban, Amanzimtotiban, Dél-Afrikában egy régi koncert pianinón. A zene egy kapocs volt a  házunkban, hiszen édesapja és édesanyja is jól zongorázott. A vasárnapi gyülekezeti alkalmak kóruspróbái gyakran a Zeeman otthonban voltak megtartava édesanyja vezetésével, édesapja pedig zongorán kísérte őket. Mark szerencsésenek mondhatja magát, hiszen édesapja a klasszikus zenét szerettette meg vele, édesanyjától pedig az improvizációs készséget örökölte és tanulta. Zenei tanulmányait később az USA-ban folytatta a texasi Baylor Egyetemen, utána Dél Kaliforniában, majd Arizona állam egyetemén, amelyeken bachelor és masters diplomát is szerzett. Azt mondják, hogy akkor tanul az ember a legtöbbet, ha tanít. Mark 7 évet tanított Phoenix-ben, a Grand Canyon Egyetemen, majd később teljes időben zenei- és dicsőtés vezetőként dolgozott és szolgált a Scottsdale-i  First Baptista Gyülekezetben. Ez a munka teljesen betöltötte az életét. Később a kórus vezetésére is felkérték és  bár akkor még nem sejtette, de ez az időszak jó felkészülés volt a jelenbeli magyarországi szolgálatára. Mark 16  éve Magyarországon él a Golgota Gospel Kórust vezeti, alkalmakként tanít és dicsőítést vezet a Golgota Keresztény Gyülekezetben.

Glassy Sea CD

Marknak 4 szóló zongora albuma jelent meg. Az első, melynek címe AROUND THE GLASSY SEA akkor született, amikor egy nyáron meglátogatta egyik barátját Coloradoban (USA), aki egy rafting ruházatot és felszereléseket forgalmazó üzletben dolgozott. Az egyik este hirtelen egy rögtönzött koncertté alakult át a raftingról érkezők örömére. A ház tulajdonosa megkérdezte, hogy felvehetnének-e néhány dallamot, - amelyet abban az időben még kazettára rögzítettek -  és a következő nap a helyi baptista gyülekezetben felvették a dalokat. Ezt a kazettát kézről - kézre adták a helybéliek. Később Mark ezt újabb dalokkal kibővítve készítette el a jelenlegi CD-t, melynek kiadásban egy jó barátja, Dave Sylvester (nagyszerű gitáros és lellkipásztor) volt segítségére. Az album címe a himnuszok szövegét idézi. Ha meg szeretnéd vásárolni kattints az album borítóra!

Az adventi időszak elengedhetetlen kelléke a zene, csakúgy, minta  a családi összejövetelek, közös vacsorák és beszélgetések. Az előző album befejezése után Mark hamarosan újra studiómunkába kezdett, hogy megalkossa első karácsonyi albumát, melynek címe JOY. Talán az egyik legjobban ismert karácsonyi dal, a Csendej éj.  Amikor a Mennyei Atya elküldte a Fiát, Jézust a földre egyben örömteli, de keserű pillanat is volt. Isten azonban jól  tudta, hogy ez a gyermek milyen céllal születik a világra, hiszen ez öröktől fogva benne volt a tervében. Igy a dal elején újra és újra megszólaló mélyebb hangok már a kereszt árnyékát és Jézus megváltó munkáját vetítik előre. Ha meg szeretnéd vásárolni kattints az album borítóra!

JOY CD
1No_Sha.jpg

A NO SHADOW OF TURNING album azért különleges, mert Budapest egyik történelmi mozijában, a volt  Horizont Mozi épületében lett felvéve, amely jelenleg a Golgota Keresztény Gyülekezet otthona. "Mivel az épület a város szívében helyezkedik el, ezért az éjszaka közepén kellett felvennünk a dalokat, hogy kizárjunk minden beszűrődő zajt. Bár hideg tél volt, a fűtést sem kapcsolhattuk be, mert a berendezés hangos volt ezért a hangmérnök Mike Payne, aki jó barátom, a gyülekezeti terem hátsó részében ült meleg ruhákba burkolva, én pedig a  színpadon voltam egy öreg zongora és egy halványan pislákoló lámpa társaságában." - meséli Mark. Az album címe egy himnusz egyik sorára emlékeztet. Ha meg szeretnéd vásárolni kattints az album borítóra!

Tartalom folyamatban...

Amazing Grace.jpg
bottom of page